Uthyrningspolicy


Uthyrningspolicy för Oddevaldh fastighet AB

 

Hos oss får du hyra hyresrätt om din ekonomi är såpass bra att är en god sannolikhet att du klarar av att betala din hyra. Dina intäkter är lön eller någon form av försörjningsstöd. Är marginalerna på gränsen att du inte klarar av att ha Kronofogdens ”minibelopp” kvar att leva på efter hyran är betald finns det trots det en möjlighet att hyra en hyresrätt. Då  med en borgenär kopplad till hyreskontraktet.

Vi använder oss ofta  av borgenärer kopplade till hyreskontrakt om du precis påbörjat ditt yrkesliv eller hyr bostad för första gången.

Vi tar alltid en kreditupplysning på alla våra nya hyresgäster, var ärlig med din ekonomiska situation i kontakten med oss det tjänar både ni och vi på. Hyran skall vara betald innan den nya månaden startar, sena hyresbetalningar eller uteblivna betalningar kan leda till uppsagt hyreskontrakt.

 

Är du intresserad av att hyra hyresrätt av oss? Anmäl ditt intresse genom att skicka dina kontaktuppgifter och en kort beskrivning av dig till info@oddevaldh.se . Du kan även skriva ett brev till Oddevaldh Fastighet AB, Vallgången 9, 451 62 Uddevalla. Vill du få information om lediga lägenheter är det bra att ”gilla” oss på Facebook också.

 

När vi får en ledig lägenhet annonseras den ut på Facebook, alla som skrivit upp sig på vår ”intresselista” får information via mejl. Ibland annonserar vi även i dagspress. Är du intresserad av en lägenhet som är ledig svarar du, de första som hör av sig bokar vi in på en visning. Den nya hyresgästen väljs utifrån att vår lägenhet fyller den sökandes behov samtidigt som matchningen till våra befintliga hyresgäster blir bra.

 

 

 

Vi informerar också om att vi är anslutna till ”Huskurage”. Det är viktigt att alla våra hyresgäster är informerade om detta och ställer upp på några grundläggande medmänskliga handlingar för att förebygga, förhindra och stoppa hot och våld i hemmet.