För att du skall trivas hos oss


För att du ska trivas hos oss


Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du skall trivas i huset, med dina grannar och omgivningarna. Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger.


Visa hänsyn

Det är självklart tillåtet att ha fest ibland, men inte varje helg. Om du ska ha fest så kan det vara bra att informera dina grannar och tänk på att dra ner volymen och tonläget när klockan börjar bli mycket. Visa extra hänsyn mellan kl 22 och 08.


Du är även ansvarig för hur dina gäster uppför sig i din bostad och i tillhörande trapphus mm. Om du har barn så är det viktigt att du ser till att barnen inte använder trapphuset som lekplats och t ex skriker och stojar där.


Det finns en del åtgärder som man kan vidta för att minska oljuden i lägenheten, sätt möbeltassar på stolsbenen så skrapar det inte när du flyttar stolen, stäng dörrar och fönster försiktigt.


Om du blir störd av någon i fastigheten eller besökare till denne så är det bra om du själv tar kontakt med personen och talar om att du blivit störd och när det skett. Om du inte känner att du vill göra det kan du kontakta oss istället så tar vi kontakt med personen. Det är bra om du för någon typ av dagbok med klockslag och beskrivning av vad som hänt, det har vi nytta av om vi skulle behöva gå vidare och begära avhysning.


Här finner du Information och ordningsregler Klicka här >>Huskurage – en policy och rutin vid oro för våld i nära relation

Vi inom Oddevaldh Fastighet AB vill inte att någon skall känna sig otrygg i sitt hem därför har vi valt att anta Huskurage policy för grannsamverkan. Flera kommuner och bostadsföretag har valt att anta denna policy. Genom

att hjälpas åt kan vi förebygga, förhindra och stoppa hot och våld.


Mer information finner du här>> eller under www.huskurage.se